Conceptes inicials per al teu primer dia com a genet

Conceptes inicials per al teu primer dia com a genet

10/07/2020, 11:07 / 0 comentari(s)

Has decidit iniciar-te en el bell art de l'equitació, que implica mantenir el control precís sobre un cavall, així com les diferents maneres de manejar-lo i gaudir al seu costat de llargues passejades. T'enamoraràs ràpidament d'aquest esport i també voldràs aprendre els coneixements per tenir cura del teu cavall i l'ús de l'equipament apropiat. Però d'això ja en parlarem més endavant.

Per començar, parlarem una mica del teu nou company: el cavall.

Aquest animal, generalment molt noble i generós, és molt espantadís, per aquest motiu, sempre t'hi has d'apropar amb prudència però també amb decisió, ja que aquests mamífers acostumen a notar el temor de les persones i se n'aprofiten no respectant-te.

Entre els aliments del que es composa la dieta del cavall hi podem trobar els ferratges, grans i els seus derivats, aliments suculents, com les pastanagues, els sucres (en molt poca quantitat), pomes, suplements proteïnics, etc. Tanmateix, no tots aquests aliments s'ofereixen la mateixa proporció a tots els cavalls, perquè aquest aspecte dependrà de l'edat, estat fisiològic i tipus de treball que realitza l'animal.

Té un camp de visió molt ampli, entre 340º i 360º, amb les característiques següents:

 •    Disposa d'un camp cec, que l'impedeix veure en línia recta davant seu per poc més d'un metre.
 •    La visió lateral amb un sol ull no el permet percebre el relleu, per aquest motiu li hem de permetre que giri el cap..
 •    A causa de la seva poca percepció dels detalls, és molt sensible al moviment.
 •    Pot veure de nit.

El sentit de l'oïda en el cavall està molt desenvolupat. Pot sentir sons imperceptibles per l'home. Les seves orelles s'orienten cap a la direcció d'on s'ha originat el soroll.

El seu olfacte és també un sentit molt desenvolupat. Poden arribar a reconeixer-te per mitjà d'aquest sentit, essent el que utilitza el poltre per buscar la seva mare.

Generalment, és un animal molt sensible i carinyós i al qual de seguida li acabes agafant molta estima.

Conegut ja, breument, al nostre company, parlarem una mica del teu primer dia com a genet, perquè s'ha de tenir en compte que l'equitació és molt divertida i un esport molt saludable per a totes les edats, però no hem d'oblidar mai que no deixa de ser una activitat perillosa.

El millor per iniciar-se a l'equitació és rebre algunes classes amb un instructor professional. Però, de totes maneres, et presentem alguns consells:

 •    No és aconsellable passar per darrere d'un cavall, perquè podria etzibar una coça. Que normalment succeeix perquè el cavall no veu el que està passant darrere seu, però sent sorolls i s'espanta.
 •    És molt important utilitzar un casc per montar a cavall. La seguretat és el primer!
 •    Unes bones botes o botins amb polaines t'ajudaran a col·locar correctament el peu a l'estrep i protegir els teus bessons dels ròssecs. No utilitzar, mai de la vida, sabates de taló.
 •    El tipus de pantaló més aconsellable és aquell que no té costures a la part interna.
 •    No t'enrosquis mai les regnes al voltant de les mans, perquè en cas de caiguda et podries quedar enganxat.
 •    No portis a sobre res que faci molt soroll, perquè podries espantar el cavall. Ni facis moviments bruscs.
 •    Si vols premiar l'animal amb una pastanaga, per exemple, fes-ho, però sense posar la mà dins la seva boca, no fos cas que el cavall trigués massa temps en distingir el dit de la pastanaga.

I sobretot gaudeix d'un preciós moment amb un company ideal.