El pas i la postura del genet

El pas i la postura del genet

10/07/2020, 13:07 / 0 comentari(s)

En aquest i en els següents articles parlarem dels aires del cavall, que serien els tipus de velocitat, per anomenar-ho d'alguna manera. Són tres: el pas, el trot i el galop. Cada un d'ells es divideix en quatre modalitats que anirem desglossant. Per altra banda, també t'ensenyarem quina és la postura que ha de mantenir el genet a cada un dels aires.

El pas

El cavall utilitza aquest aire per desplaçar-se sense pressa. El seu llom pràcticament no es mou. És un aire a quatre temps, és a dir, es necessiten quatre moviments diferenciats del cavall per completar-lo. Un bon pas serà aquell en el que sigui possible comptar "un, dos, tres i quatre” regularment.

Podem diferenciar quatre modalitats:

  • 1. Pas lliure: El cavall es relaxa amb les regnes llargues, i estira el coll i el cap. Segueix caminant cap endavant, sense perdre el ritme. Portar a terme aquest tipus de pas després d'una bona sessió de treball és sempre una bona pràctica: servirà perquè el cavall es relaxi i estiri els músculs del coll.
  • 2. Pas reunit: És més curt de gambada que el pas mig, però més actiu. El cavall aixeca més les mans per evitar perdre el ritme. El cap del cavall es reuneix elevant la nuca, i la seva barbeta tira cap enrere. És la modalitat més elegant.
  • 3. Pas mig: El cavall camina cap endavant, tranquil però ferm i amb gambades àmplies. Els peus toquen el terra per davant de les petjades de les mans. El genet ha de mantenir un contacte suau amb la boca del cavall.
  • 4. Pas llarg: El cavall cobreix més terreny ampliant la gambada. Ho fa sense córrer ni perdre el ritme. Se li permet allargar el coll i el cap, mantenint el contacte.

 

La postura del genet

La posició del cos no s'altera, excepte que els malucs i la cintura es mouen lleugerament, al ritme del moviment natural del cavall.

Les articulacions de les espatlles i els malucs es mouen considerablement, i les mans hauran d'acompanyar el moviment natural del cap i el coll del cavall.

El pas és el primer aire que aprendràs. Encara que sembli senzill, portar-lo de forma fluïda i elegant és un art, i serà la teva primera proesa alhora de convertir-te en un fantàstic genet.