Escollir les botes

Escollir les botes

10/07/2020, 10:07 / 0 comentari(s)

Estil i protecció

Les botes protegeixen la cama fins al genoll i els botins ofereixen una protecció menys eficaç, perquè les botes de canya alta et protegeixen dels rossecs dels bessons contra els flancs del cavall. Tanmateix, quan s'opta pels botins, és aconsellable "portar també unes polaines de cuir, per donar un efecte d'allargament de la bota. La sola d'ambdues és llisa per a que el peu pugui sortir facilment de l'estrep en cas de caiguda. De totes maneres, aquest tipus de sabata té sempre un petit taló per a que el peu no entri massa dins l'estrep.

No hi ha molta varietat de colors per aquest tipus de calçat, normalment ens el trobarem en negre i marró, encara que d'aquest últim, podem trobar diferents tonalitats. Encara que en botes altes, hi ha alguna classe de botes que són de dos colors: negres amb una franja marró a la part de dalt.

Tan els botins com les botes, els podem trobar fets de dos materials: de cautxú o de cuir. Les de cautxú són més resistents als agents externs, com l'aigua, el llit del box, fang, etc. Les de cuir sempre seran més bones en qualitat, però es faran "malbé amb facilitat, si no les cuides, però tanmateix, et "protegiran molt millor del fred a l'hivern i de la calor a l'estiu.

Les botes o botins de cuir et protegiran millor de les trepitjades dels cavalls, gràcies a la duresa del cuir.

Per montar a cavall no són gens recomanables les sabates de carrer, les sabates esportives o les sabates de taló; aquest tipus de calçat podria fer encallar el peu a l'estrep, en cas de caiguda.

Les botes d'equitació han de ser de la teva talla, però que no comprimeixin la cama. També has de tenir en compte la seva alçada, "el genoll ha de quedar lliure per moure's amb facilitat.

A l'hivern, també és recomanable portar mitjons gruixuts, sobretot si optes per les botes o botins de cautxú.

Per a la competició de Doma Clàssica o Salts d'Obstacles, és obligatori l'ús de botes de canya alta. Normalment, per Doma s'utilitzen les de color negre i per saltar, encara que el color és indiferent, s'acostuma a portar les que són bicolor.